Суд за позовом НАБУ визнав недійсним договір поставки вугілля держкомпанією

Читать на русском
Один із апеляційних господарських судів задовольнив позов Національного бюро про визнання недійсними договору поставки вугілля.

Суд визнав недійсним договір поставки понад 65 тисяч тонн вугілля державним підприємством «Вугільна компанія «Краснолиманська» комерційній фірмі «Торговий Дім-ресурс» за заниженою на 24 мільйони гривень ціною.

Таке рішення 10 грудня ухвалив Східний апеляційний господарський суд за позовом Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Відповідна угода є предметом досудового розслідування детективів НАБУ. В межах кримінального провадження досліджується законність підстав поставки компанією «Краснолиманська» протягом 2015 року 65,13 тисячі тонн вугілля марки Г (0-100) фірмі «Торговий Дім-ресурс» за ціною, яка виявилася майже на третину нижчою за ринкову на той момент. Як з'ясували детективи, «Торговий Дім-ресурс» поставив це ж вугілля, але вже за ринковою ціною, ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі).

«Наявність посередника в схемі постачання вугілля між двома об'єктами державної форми власності була протиправною й коштувала інтересам держави, за версією слідства, 24 мільйони гривень. Це сума, яку недоотримало ДП «Краснолиманська» через продаж понад 65 тисяч тонн вугілля за заниженою ціною», – зазначають у НАБУ.

У травні 2018 року на підставі матеріалів попереднього розслідування НАБУ подало позов про визнання недійсним зазначеного договору. В липні цього ж року Господарський суд Харківської області відмовив НАБУ в задоволенні позову.

Водночас Східний апеляційний суд не лише відхилив це рішення, але й ухвалив нове, яким задовольнив позов НАБУ й визнав недійсним цей договір поставки вугілля.

Нагадаємо, НАБУ програло позов до вугільної компанії «Краснолиманська». Раніше детективи провели обшуки на держпідприємстві «Селидіввугілля». Також НАБУ обшукувало «Мирноградвугілля».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: