Справа «Селидіввугілля»: НАБУ обшукало автомобіль фігуранта і знайшло там мільйон

Читать на русском
Антикорупційне бюро обшукало транспортний засіб одного з фігурантів справи про тендери державних шахт.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе заволодіння коштами державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» і «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» на тендерах детективи НАБУ провели обшук автомобіля фігуранта й знайшли там понад мільйон гривень готівкою.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду міста Києва, якою відмовили в задоволенні скарги нібито власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що працівники НАБУ 26 січня провели обшук в автомобілі Land Rover Range Rover Vogue і виявили там 1,07 млн ​​грн. У Бюро відзначають, що автомобілем фактично користується фігурант розслідування, який, за версією слідства, є одним з організаторів злочинної діяльності, до компетенції якого належало здійснення координаційних дій інших співучасників, у тому числі посадових осіб ДП вугільної галузі економіки, із заволодіння державними коштами та інші повноваження. Сам транспортний засіб належить іншій особі.

Постановою детектива НАБУ зазначені кошти були визнані речовими доказами. Після цього через суд на гроші наклали арешт. Адвокат власника автомобіля подав апеляцію на таке рішення й просив зняти арешт із грошей, оскільки зазначена сума була нібито завдатком за продаж цього авто.

Однак колегія суддів відмовила в задоволенні скарги, оскільки адвокатом власника автомобіля не були надані докази приналежності його клієнту зазначених 1,07 млн ​​грн.

Нагадаємо, НАБУ встановило, що компанія-фігурант справи тендерів держшахт перераховувала гроші фірмі бізнесмена Віталія Кропачова.

Раніше Бюро провело обшуки на держпідприємстві «Селидіввугілля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: