НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Селидіввугілля»

Читать на русском
Антикорупційне бюро вилучило жорсткий диск, ноутбук і зняло інформацію з мобільних телефонів чиновників Селидіввугілля.
Обшук НАБУ на Селидіввугілляфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки в приміщенні державного підприємства «Селидіввугілля» в рамках розслідування зловживань на тендерах, в якому також фігурує вугільний бізнесмен Віталій Кропачов.

Слідчі дії були проведені ще місяць тому, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на судову ухвалу.

В рамках обшуку фахівцями НАБУ були оглянуті ноутбук директора з МТП, транспорту, маркетингу, тендерних закупівель і збуту продукції «Селидіввугілля» Сергія Андрійченка, на якому знайшли інформації за ключовими словами «Контест сістем», «Техпром». Також фахівці оглянули робочий комп'ютер головного бухгалтера «Селидіввугілля» Ольги Кощеєвої й на жорсткому диску виявили інформацію за ключовими словами «Доненергоекспорт», «Тріалтрейд» (компанії, які фігурують у розслідуванні).

Крім того, фахівці оглянули та скопіювали інформацію з мобільних телефонів тимчасового виконувача обов'язків генерального директора «Селидіввугілля» Сергія Пахомова та Ольги Кощеєвої.

Детектив просив накласти арешт на ноутбук, жорсткий диск і два оптичних диски з інформацією з телефонів чиновників «Селидіввугілля». Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки в директора донецької фірми в зазначеній справі.

Також Бюро провело обшуки в «Мирноградвугіллі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: