«Справа Кропачова»: НАБУ вивчить рух коштів на рахунках ще однієї фірми

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали доступ до рахунків однієї з приватних компаній, причетних до схем на державних шахтах.

Ц рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання коштів на тендерах державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» та «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» детективи НАБУ вивчать рух коштів по банківських рахунках ТОВ «Доненергоекспорт».

Доступ до відповідних документів надав суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

За версією детективів НАБУ, посадові особи ДП «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» та «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» за попередньою змовою з ТОВ «Доненергоекспорт», ТОВ «Тріалтрейд» і ТОВ «Універсал Інвест-Строй» могли заволодіти коштами зазначених держпідприємств при здійсненні закупівель товарів в особливо великих розмірах на загальну суму понад 22,8 мільйона гривень. Як зазначають у Бюро, в цих приватних фірм були одні й ті самі фактичні власники.

Детективи встановили, що ТОВ «Доненергоекспорт» має рахунок у ПриватБанку, до якого й просили надати доступ, а саме до виписки про рух коштів.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, детективи отримали доступ до виписки про рух коштів на рахунках ТОВ «Універсал Інвест-Строй».

Раніше НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Селидіввугілля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: