НАБУ оскаржило відмову суду скасувати ще один договір «Краснолиманської»

Читать на русском
Національне бюро подало апеляцію на відмову Госпсуду столиці визнавати недійсним договір держкомпанії на поставку вугілля.

Національне антикорупційне бюро подало апеляційну скаргу на відмову суду визнати недійсним договір поставки вугілля державним підприємством «Вугільна компанія «Краснолиманська» комерційній фірмі «Дантрейд ЛТД» за заниженою вартістю.

Про це йдеться на сайті Судової влади України, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 2 жовтня суддя Господарського суду міста Києва Сергій Морозов відмовив НАБУ в позові про визнання недійсним договору між ДП «Краснолиманська» та ТОВ «Дантрейд ЛТД». На думку НАБУ, зазначений договір укладений із порушенням вимог наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості. За словами представника Бюро, зазначений договір призвів до того, що вугілля було продане за вартістю, нижчою за ринкову (на 42,86%), що, своєю чергою, спричинило недоотримання коштів державною компанією «Краснолиманська». Ба більше, зазначене поставлене вугілля компанія «Дантрейд ЛТД» перепродала ПАТ «Центренерго» (78,29% акцій належить державі) вже за ринковою вартістю.

У зв'язку з цим НАБУ подало апеляційну скаргу до Північного апеляційного господарського суду. Розгляд апеляції призначили на 6 лютого. Система автоматизованого розподілу справ визначила до колегії суддів Галину Жук (головуюча), Світлану Дикунську та Антоніну Мальченко.

Нагадаємо, суд за позовом НАБУ визнав недійсним договір поставки вугілля держкомпанією «Краснолиманська» фірмі «Торговий Дім-ресурс». Раніше детективи провели обшук на держпідприємстві «Селидіввугілля».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: