Що обіцяли воїнам АТО депутати-мажоритарники Вінницької області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Сьогодні ми розбиралися, що депутати-мажоритарники Вінницької області обіцяли учасникам АТО та їхнім родинам.

У Вінницькій області 8 мажоритарників, з яких п’ятеро давали обіцянки, що стосуються бійців АТО та членів їхніх родин. Відзначимо, що на відміну від обіцянок на інші теми, зобов’язання перед військовослужбовцями нардепи-мажоритарники дисципліновано виконали.

Руслан Демчак, який представляє у Верховній Раді місто Іллінці (ОВО №18), у своїй передвиборчій програмі пообіцяв домогтися надання соціальних виплат та пільг учасникам АТО та членам їхніх родин на законодавчому рівні.

Уже протягом першого року каденції Демчак підтримав усі законопроекти на цю тему. Він голосував за зміни до закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей», якими передбачалося зарахування мобілізованим військовослужбовцям призначення пенсії на пільгових умовах.

Також Демчак підтримав законопроект щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих.

Він був серед тих, хто голосував за держбюджет-2016, яким виділялися субвенції на будівництво чи придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, що брали безпосередню участь в АТО, а також для учасників АТО-інвалідів 1-2 групи.

Олександр Домбровський від Вінниці (ОВО №11) два роки тому взяв на себе зобов’язання до Великодня передати дітям загиблих воїнів АТО суму підвищення своєї зарплати. Нагадаємо, що 20 квітня 2016 року, йдучи з посади голови Верховної Ради, Володимир Гройсман своїм останнім розпорядженням підняв зарплату народним депутатам із 6 тисяч 400 до 17 тисяч 650 гривень. Тож Домбровський мав намір віддати родинам загиблих 11 тисяч 250 гривень і виконав свою обіцянку 29 квітня 2016 року.

Микола Кучер від Ладижина (ОВО №17) рік тому обіцяв сприяти у вирішенні питань військових Бершадщини.

«Як я вже говорив, готовий до співпраці та допомоги у вирішенні питань військових – як мобілізованих, так і тих, що перебувають у зоні АТО», – заявив він під час установчих зборів Спілки учасників АТО Бершадського району.

На початку 2018 року Микола Кучер разом із головою Тростянецької районної державної адміністрації відвідав воїнів, які служать у зоні проведення АТО. Зокрема, вони побували в 59-й бригаді, а також в її військових підрозділах. Напередодні Різдвяних свят військовим привезли різні домашні смаколики до святкового столу. Завдяки нардепу хлопці отримали 10 компактних радіостанцій, 5 ноутбуків, 4 буржуйки та бінокль, декілька автомобілів великої прохідності.

Що мажоритарники Запорізької області обіцяли промисловцямНардепи обіцяли створенні державних програм підтримки вітчизняного виробництва та встановлення нульової ставки податку на прибуток для нових підприємств.

Згідно з наданою помічником Миколи Кучера в липні 2018 року інформацією, стало відомо, що депутат регулярно допомагає ветеранам, виїжджає до зони проведення АТО. Зокрема взята під опіку 59-та бригада міста Гайсина, де регулярно проходять службу військовослужбовці з Бершадського району. Також, нардеп надає допомогу сім'ям загиблих, опікується дітьми військовослужбовців і сприяє в лікуванні поранених.

Крім того, нардеп підтримав проект закону, що передбачає державну компенсацію від 30 до 50% вартості житла, що купуватимуть учасники АТО та вимушені переселенці.

Мажоритарник Олексій Порошенко від Вінниці (ОВО №12) три роки тому обіцяв ініціювати кампанію щодо перегляду порядку надання соціальних пільг членам загиблих воїнів АТО.

Нардеп ініціював внесення змін до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих, зокрема в частині пільг на оплату комунальних послуг. Рада ухвалила цей законопроект у лютому 2016 року.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми аналізували обіцянки, які учасникам АТО давали мажоритарники Харківської області.

Також ми писали, що мажоритарники Запорізької області обіцяли промисловцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: