Що мажоритарники Харківської області обіцяли учасникам АТО

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Сьогодні ми розбиралися, що депутати-мажоритарники Харківської області обіцяли учасникам антитерористичної операції на Донбасі.

Ситуація в цьому плані сумна: з 14 мажоритарників області лише троє давали на цю теми якісь обіцянки. При цьому виконаних запевнень немає.

Чотири роки роботи ВР: як фракції виконують обіцянкиДо наступних виборів залишився рік, а нардепи ще не виконали й половини обіцянок. Які фракції краще за всіх справляються із запевненнями, вивчали наші аналітики.

Олександр Біловол у своїй передвиборчій програмі обіцяв домогтися проведення політики державних гарантій для учасників бойових дій. У парламенті вже ухвалені законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби й питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу до особливого періоду», «Про внесення змін до деяких законів України щодо гарантій соціального захисту деяких категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції», «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали в результати участі в антитерористичній операції, та членів їхніх сімей» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування й стягнення військового збору з грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції». Але депутат жодного не підтримав – або не голосував, або був відсутній, проваливши, таким чином, свою обіцянку.

Анатолій Гіршфельд також перед виборами обіцяв сприяти реформування Збройних сил України та відновленню оборонно-промислового комплексу країни. Це запевнення все ще в процесі, нардеп своїх ініціатив на цю тему до Верховної Ради не вносив, підтримавши лише законопроект «Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2016 році для участі в багатонаціональних навчаннях».

Крім того, все ще в процесі виконання обіцянка Дмитра Святаша гарантувати ветеранам війни і праці, дітям війни, учасникам бойових дій, чорнобильцям посилену соціальний захист. До листопада 2016 року Рада ухвалила низку законопроектів, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення. Депутат підтримав лише 2 з 10.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, хто з мажоритарників виконав найбільше зобов'язань перед виборцями, а хто увійшов до десятки найбільш безвідповідальних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: