Сотні загиблих воїнів АТО не ідентифіковані

Читать на русском
За результатами проведених ДНК-експертиз фрагментів тіл, знайдених на Донбасі, встановлені особи 554 загиблих українських бійців.

Станом на початок квітня 2018 року неідентифікованими залишаються 307 загиблих на Донбасі воїнів.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 3 травня, заявила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець у своєму Facebook.

Що змінить операція Об'єднаних сил на Донбасі?30 квітня на Донбасі завершилася антитерористична операція й розпочався новий формат під керівництвом Об'єднаних сил.

Вона повідомила, що, за результатами проведених ДНК-експертиз фрагментів тіл, знайдених на Донбасі, були встановлені особи 554 загиблих бійців АТО.

Як пояснила нардеп, міжгалузева система ДНК-ідентифікації дозволяє встановлювати особи загиблих шляхом зіставлення ДНК-профілів фрагментів тіл із даними родичів, які розшукують своїх близьких, що зникли безвісти в зоні АТО. А веденням бази даних ДНК-карток займається Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

«Сьогодні в базі зберігаються більш ніж 1,4 тисячі біологічних зразків родичів зниклих безвісти тв 2,1 тисячі біологічних зразків фрагментів невпізнаних тіл, які, за результатами досліджень, належать 861 людині. Тому неідентифікованими залишаються ще 307 загиблих, чиї профілі зберігаються в базі», – зазначила Богомолець.

У зв'язку з цим вона закликала родичів зниклих безвісти на Донбасі здати аналіз ДНК у своєму регіоні, звернувшись до Головного управління Національної поліції області, де працюють відповідні робочі групи з прийому звернень громадян про безвісти зниклих у зоні АТО та організації ДНК-експертизи.

Парламентар також додала, що зразки свого ДНК можуть здати й особи, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях, і громадяни інших держав, які розшукують своїх зниклих на Донбасі родичів.

Як повідомлялося, на Донбасі за квітень 2018 року загинули вісім українських військовослужбовців, троє з них загинули 20 квітня.

Раніше стало відомо, скільки бійців отримали статус учасника бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: