Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Кучер обіцяє сприяти у вирішенні питань військових Бершадщини

26 січня 2017 року народний депутат України Микола Кучер пообіцяв сприяти у вирішенні питань військових Бершадщини, як мобілізованих, так і тих, що перебувають в зоні проведення АТО. Зазначимо, що саме сьогодні відбулися установчі збори Громадської організації «Спілка учасників АТО» Бершадського району, на яких був присутній парламентарій. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 26 січня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/m.i.kucher/posts/1782506602070426?pnref=story
  • http://i-vin.info/news/na-bershadshchyni-stvoreno-spilku-uchasnykiv-ato-19539
  • http://budport.com.ua/news/5049-rishennya-radi-zbilshiti-kompensaciyu-vartosti-zhitla-dlya-uchasnikiv-ato-ta-vpo-zabezpechit-jh-dostupnim-zhitlom
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=11198
  • https://www.facebook.com/m.i.kucher/posts/1830015800652839?pnref=story
  • http://lada.fm/2018/01/09/mikola-kucher-privtav-zemlyakv-vyskovih-v-zon-ato-ta-yihnh-rodini-u-gaysin.html
  • Лист помічника народного депутата від 18 липня 2018 року

Результат

У березні Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)» №4550, що передбачає компенсацію вартості житла при придбанні його учасниками АТО і вимушеними переселенцями від 30 до 50%. Микола Кучер підтримав вказаний законопроект.

В квітні за участю депутата відбулось організаційне засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Сприяння захисту прав та соціальній реабілітації учасників Антитерористичної операції». Зокрема, обговорювався план роботи МДО на шостій сесії парламенту, та прийнято рішення направити звернення до міністерств, відомств, інших державних органів та громадських організацій з приводу діяльності об’єднання для злагодженої співпраці.

На початку 2018 року Микола Кучер разом з головою Тростянецької районної державної адміністрації відвідали воїнів, які служать на Сході країни в зоні проведення АТО, зокрема вони побували в 59-й бригаді, а також в багатьох її військових підрозділах. Напередодні свят військовим привезли різні продукти харчування. Завдяки нардепу хлопці отримали 10 компактних радіостанцій, 5 ноутбуків, 4 буржуйки та бінокль, декілька автомобілів великої прохідності.

Згідно наданої в липні 2018 року інформації помічником Миколи Кучера стало відомо, що депутат регулярно допомагає ветеранам, виїжджає до зони проведення АТО. Зокрема взято під опіку 59 бригаду міста Гайсин, де регулярно проходять службу військовослужбовці з Бершадського району. Також, нардеп надає допомогу сім'ям загиблих, опікується дітьми військовослужбовців та сприяє в лікуванні поранених. Враховуючи активне участь Миколи Кучера у вирішенні питань військових Бершадщини, обіцянку вважаємо виконаною.