Як мажоритарники Полтавської області виконують обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Полтавської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

Найбільше обіцянок за чотири роки роботи виконав Олег Кулініч, який представляє у Верховній раді Миргород (ОВО №147). Нардеп від депутатської групи «Відродження»очолює наш рейтинг відповідальності мажоритарників Полтавської області за кількістю виконаних зобов’язань, бо з 56 обіцянок виконав 32(57%), провалив тільки 3 та ще 21 має реалізувати до кінця каденції.

В серпні 2018 року Кулініч пообіцяв допомогти з вирішенням питання ремонту дороги від села Човно-Федорівка Зіньківського району до траси Р-42 Лубни — Миргород — Опішня.

«Дорога від села до траси Р-42 фактично відсутня. На наступний рік я пообіцяв допомогти з вирішенням цього питання. Сподіваюся, все вийде», – написав нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Зазначимо, що Кулинич виконав трохи більше половини обіцянок і це – найвищій показник серед мажоритарників Полтавської області. Другий у рейтингу – Юрій Бублик з Полтави, Київський р-н (ОВО №145), який спромігся виконати 34% зобов’язань перед виборцями. Нардеп не входить до складу будь-якої фракції, протягом каденції дав 53 обіцянки, з яких виконав 18(34%) і 11 – провалив.

До наступних виборів він має реалізувати ще 24 обіцянки. Серед них не залишилось жодної, яка б стосувалася Полтави. Але серед іншого, Бублик заявив, що не підтримає ратифікацію Стамбульської Конвенції без застережень щодо гендера. Поки що законопроект на цю тему не розглядався Верховною Радою.

Третій за списком найвідповідальніших мажоритарників Полтавщини – Костянтин Іщейкін від Лубен (ОВО №148), який входить до фракції «Блок Петра Порошенка». Іщейкін на посаді депутата дав 29 обіцянок, з них виконав 9(31%), провалив – 7 і ще 13 має втілити в життя протягом року.

В квітні 2017 року він пообіцяв відремонтувати міст в селі Засулля на в'їзді до Лубен. Зазначимо, що ця обіцянка не входить до компетенції народного депутата України.

За словами начальника Служби автодоріг області Трояновського, розроблено проектну документацію на капремонт мосту. Необхідно повністю розібрати комплекс мостового полотна, демонтувати існуючу прогонову будову, посилити руслові та берегові опори, змонтувати балки прогонової будови, встановити монолітну накладну плиту проїзної частини, влаштувати організований водовідвід. За попередніми розрахунками капремонт коштуватиме близько 30 мільйонів гривень. За наявності фінансування міст можна відремонтувати впродовж 16 місяців – це два будівельних сезони.

У березні 2018 року Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА провів закупівлю робіт із капітального ремонту мосту через річку Сулу у Засуллі Лубенського району. Компанія-переможець виконає роботи на 62 тис. грн дешевше очікуваної вартості. Очікується, що роботи триватимуть до березня 2019 року.

Андрій Река від «Народного фронту» представляє в парламенті місто Карлівка (ОВО №149). Нардеп дав 29 обіцянок, з яких виконав (31%), провалив 6 і ще 14 запевнень має встигнути реалізувати протягом року. Зокрема, рік тому депутат пообіцяв допомогти побудувати при Нехворощанській школі спортивний майданчик зі штучним покриттям.

На початку травня учні та колишні випускники за участі колишнього голови сільської ради розпочали проведення робіт по облаштуванню футбольного поля. Наразі ми чекаємо відповіді на наш запит від Новосанжарської селищної ради, чи допоміг нардеп Река в будівництві спортмайданчика.

Ще один представник Полтави (ОВО №144) у Верховній Раді Сергій Каплін від «БПП» дав аж 152 обіцянки, з яких виконав лише 40(26%), а 54 – провалив. Зазначимо. Що ще 58 зобов’язань Капліну треба виконати до кінця депутатських повноважень.

В січні 2018 року Каплін пообіцяв утеплити та замінити вікна в Полтавському тубдиспансері, але станом на вересень ніяких робіт в диспансері не проводилось.

До аутсайдерів рейтингу відповідальності потрапив Руслан Богдан від Лохвиці (ОВО №151), що входить до складу ВО «Батьківщина». З 11 обіцянок нардеп виконав тільки одну, 2 провалив і ще 8 мав би реалізувати.

Позафракційний Костянтин Жеваго від Горишніх Плавнів (ОВО №150) взагалі не виконав жодної обіцянки з тих 12, що дав під час минулих виборів.

Представник депутатської групи «Відродження» Юрій Шаповалов від Кременчука (ОВО №146) не включений до нашого рейтингу через замалу кількість обіцянок. На посаді депутата він дав тільки 8 обіцянок. За чотири роки нардеп виконав лише одну обіцянку, ще одну провалив, а решта – досі не виконані.

Детальніше – на інфографіці

Нагадаємо, ми писали, як виконують обіцянки мажоритарники Вінницької області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: