Розенблат провалив обіцянку домогтися скасування «податку на армію» для сімей загиблих воїнів АТО

Читать на русском
Податок на армію продовжує стягуватися з матерів і вдів загиблих бійців, незважаючи на обіцянку Розенблата змінити законодавство.
РИА Новости Украина

Народний депутат Борислав Розенблат не виконав обіцянку ініціювати зміни до законодавства, якими «податок на армію» для сімей загиблих воїнів АТО буде скасований.

Таку обіцянку він дав 19 травня 2017 року в Житомирській міськраді під час обговорення питань соціального захисту бійців і членів їхніх сімей, нагадує «Слово і Діло».

«Вчора ми зустрічалися з матерями загиблих хлопців і вони розповіли, що досі платять так званий «податок на армію». Вони вже віддали найдорожче, що в них було – своїх синів, а з їхніх зарплат вираховують ці суми. Так не має бути. Добре, що в Житомирі зібралися небайдужі й хоробрі люди, які готові братися до такої роботи, які готові ініціювати зміни до законодавства, боротися з бюрократичною машиною й впроваджувати це для всієї України. Я готовий підтримати цю ініціативу», – пообіцяв Розенблат.

Станом на 1 лютого 2018 року Борислав Розенблат не ініціював зміни до законодавства, якими б скасовувався «податок на армію» для сімей загиблих воїнів АТО. Обіцянку вважаємо невиконаною.

Відзначимо, військовий збір у розмірі 1,5% з доходів фізичних осіб, який був запроваджений 3 серпня 2014 року, все ще залишається в переліку податків українців у 2018 році.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Розенблат дав 42 обіцянки, з яких виконав 16, а 5 – провалив.

«Слово і Діло» повідомляло, що Розенблат спробував зняти арешт із рахунків у німецькому банку. Також ми писали про те, що стало відомо, коли «бурштинову справу» Розенблата-Полякова передадуть до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: