Зведення ООС: бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню

Читать на русском
Упродовж понеділка російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню, при цьому бойовики продовжують застосовувати озброєння, заборонене мінськими угодами.

Упродовж понеділка російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню, при цьому бойовики продовжують застосовувати озброєння, заборонене мінськими угодами.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у вечірньому зведенні операції Об’єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 10 грудняСитуація на сході країни станом на 10 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм по позиціях Об'єднаних сил неподалік Новоолександрівки на попаснянському напрямку. З мінометів калібру 82 мм ворог здійснив обстріли позицій ОС в районі хутора Вільний на попаснянському напрямку, Зайцевого на Горлівському напрямку та шахти Бутівка на донецькому напрямку», - розповіли у штабі.

Крім того, за даними українських військових, російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по населених пунктах Новозванівка на Попаснянському напрямку, Березове на Донецькому напрямку та Чермалик на маріупольському напрямку.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил протягом поточної доби немає. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових», - йдеться у зведенні.

Як повідомлялося, 9 грудня прикордонники заборонили митрополиту УПЦ МП Іларіону перетнути лінію розмежування на КПВВ «Новотроїцьке».

Пізніше він написав листа-прохання голові Донецької військово-цивільної державної обласної адміністрації Олександру Куцю, щоб той допоміг йому з перетином лінії розмежування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: