Карта ООС: ситуація на сході України на 10 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 10 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на сході країни станом на 10 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 9 грудня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Донбасі окупанти продовжували застосування різних зразків озброєння по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні військ здійснили 14 обстрілів наших оборонних позицій.

Захисники України 7 разів адекватно придушували ворожу активність черговими вогневими засобами та дотримувалися Мінських угод.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом 9 грудня двох окупантів російсько-терористичних військ знищено, ще чотирьох поранено.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби, на жаль, один Український захисник отримав поранення. Військовослужбовця доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Ворог 5 разів свідомо порушував режим тиші.

Зокрема, загалом 20 розривів від ворожих мін калібру 82 мм зафіксували підрозділи Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, хутіра Вільний та Новолуганського. Також окупанти вели в районі вказаних населених пунктів щільні обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння.

Щоразу, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, захисники України адекватно застосовували у відповідь чергові вогневі засоби та примушували окупантів до дотримання режиму тиші.

Зазначимо, що вчора російсько-окупаційні війська здійснили черговий обстріл в районі Станиці Луганської. З 23:10, протягом 20 хвилин, окупанти застосували великокаліберні кулемети з напрямку окупованої Миколаївки. Подібні свідомі вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ спостерігаються доволі регулярно. Цим ворог вчергове демонструє своє нехтування усіма попередніми домовленостями щодо розведення сил та засобів сторін поблизу Станиці Луганської. Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил постійно дотримуються Мінських домовленостей та усіх угод щодо дотримання режиму тиші на цій ділянці, й відповідно, вогонь у відповідь тут не ведуть.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 9 разів свідомо застосовували по оборонцях України гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Ворожі обстріли зафіксовано поблизу н.п. Гнутове, Тарамчук, Лебединське, Водяне, Красногорівка, Павлопіль Авдіївка, та в районі шахти Бутівка.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 10 грудня

З опівночі, станом на 12:00, в районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей зафіксовано 2 прицільні ворожі обстріли на Донецькому напрямку.

Ворог вночі вів вогонь з гранатометів та іншого піхотного озброєння по підрозділам Об’єднаних сил в районі Березового та шахта Бутівка. При цьому оборонці шахти Бутівка зафіксували три розриви ворожих мін калібру 82 мм.

Захисники України щоразу адекватно придушували ворожу активність. Вчергове зазначимо, що озброєння заборонене Мінськими угодами, наші Українські військові не застосовують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: