СБУ заборонила виїзд із ОРДО митрополиту УПЦ МП

Читать на русском
Українські прикордонники не пропустили з окупованого Донбасу митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона (УПЦ Московського патріархату).

Українські прикордонники не пропустили з окупованого Донбасу митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона (УПЦ Московського патріархату).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Донецьку єпархію.

СБУ знайшла в приміщеннях УПЦ МП матеріали, що розпалюють релігійну ворожнечуУкраїнські правоохоронці виявили ознаки розпалювання релігійної ворожнечі у результаті слідчих дій у приміщеннях єпархій Московського патріархату і будинках його священиків.

Повідомляється, що митрополиту відмовили у перетині лінії розмежування на КПВВ «Новотроїцьке». Також повідомляється, що Іларіон прямував із Донецька в монастир у Волноваському районі. За інформацією Донецької єпархії, ієрарху відмовили у в'їзді через анулювання електронного пропуску в базі Служби безпеки України.

При цьому уточнюється, що пропуск був анульований 7 грудня, проте 8 грудня Іларіон перетинав лінію розмежування, повертаючись до Донецька із Синоду УПЦ в Києві.

«Ще більше нерозуміння викликає факт того, що громадянину України відмовлено у невід'ємному праві в'їзду на Батьківщину», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня Синод УПЦ Московського патріархату заборонив своєму єпископату брати участь в Об'єднавчому соборі, на якому буде створена помісна церква.

Водночас президент Петро Порошенко просив у предстоятеля цієї церкви Онуфрія допомоги у звільненні українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: