Новорічні свята на Донбасі: Україна пропонує запровадити режим тиші

Читать на русском
Україна пропонує встановити режим тиші у районі операції Об'єднаних сил під час новорічних свят та на весь період зимових канікул.

Україна пропонує встановити черговий режим тиші в районі операції Об'єднаних сил під час новорічних свят та на весь період зимових канікул.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Євген Марчук, повідомляє BBC Україна.

Пункти пропуску на Донбасі перейшли на зимовий графікЗ 1 грудня контрольні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі скорочують час роботи (з 08:00 до 17:00) в зв'язку з зимовим графіком.

За словами Марчука, це рішення не є стратегічним, проте є дуже важливим для населення прифронтової зони, де мешкають близько 240 тисяч людей.

«На попередньому раунді переговорів у Мінську ми домовилися, щоб відпрацювати й вийти на останньому в 2018 році засіданні на технологію режиму тиші під час новорічних і різдвяних свят. Й затягнути його хоча б на канікули», – уточним Марчук.

Додамо, в Мінську (Білорусь) сьогодні, 4 грудня 2018 року, відбувається останнє цього року засідання ТКГ щодо врегулюванню ситуації на Донбасі.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради, учасниця переговорів у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що Російська Федерація двічі відмовилася обговорювати інцидент в Азовському морі в межах відеоконференції Тристоронньої контактної групи. Крім того, Геращенко заявляла, що через деструктивну позицію Росії переговорний процес у Мінську буде фактично заблокованим.

Також Марчук заявив, що інцидент із захопленням українських кораблів у Керченській протоці закриває всі дискусії про доцільність денонсації Києвом договору з Росією від 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки.

Нагадаємо, 22 листопада стало відомо, що Євген Марчук став представником України в Тристоронній контактній групі з урегулюванню ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: