Стало відомо, коли МВФ розгляне співпрацю з Україною

Читать на русском
Засідання ради директорів МВФ з питання співпраці з Україною в рамках програми фінансування stand-by призначено на 18 грудня.

Засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання співпраці з Україною в рамках програми фінансування stand-by (SBA) призначено на 18 грудня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на веб-сайті фонду.

Нагадаємо, Україна розраховує на ухвалення радою директорів фонду в грудні рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, що завершувалася в березні 2019 року. Передбачається, що програма stand-by обсягом близько $ 3,9 млрд допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли у країні очікуються пікові виплати за зовнішнім боргом.

ВР наприкінці листопада ухвалила держбюджет-2019 з дефіцитом до 2,3% ВВП, що було однією з умов затвердження програми. Через кілька днів МВФ заявив, що попередня оцінка документа є задовільною.

Крім цього, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРПКУ), мала переглянути тарифи на теплову енергію для теплокомуненерго (ТКЕ) після того, як уряд з 1 листопада підвищив ціни на природний газ для населення і ТКЕ на 23,5%.

Раніше МВФ заявляв, що очікує виконання від України всіх необхідних попередніх умов (prior actions) нової програми до 10 грудня, після чого терміново буде ініційовано засідання ради директорів для обговорення програми SBA.

Також Смолій пояснив, чому Україні важлива співпраця з МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: