Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман обіцяє, що завдання для продовження співпраці з МВФ будуть виконані

26 січня 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що завдання для продовження співпраці з МВФ будуть виконані. Нагадаємо, для цього потрібно створити антикорупційний суд, перерахувати ціну на газ, ухвалити реформування ДФС.
Виконано
Сказано 26 січня 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/VGroysman/status/956896418010148864?ref_src=twsrc%5Etfw
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64248
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/chomu-zrosla-cina-na-gaz
  • https://www.minfin.gov.ua/news/view/kabinet-ministriv-skhvalyv-postanovu-pro-utvorennia-derzhavnoi-podatkovoi-ta-derzhavnoi-mytnoi-sluzhb?category=novini-ta-media&subcategory=vsi-novini
  • https://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=84144853&cat_id=55838

Результат

21 червня Рада ухвалила закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду». 12 липня депутати ухвалили необхідні правки до законодавства про Вищий антикорупційний суд, зокрема поправку щодо передачі до Вищого антикорупційного суду всіх підслідних йому справ з дня початку його роботи.

19 жовтня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про підняття ціни на газ для населення з 1 листопада 2018 року на 23,5%.

12 грудня Кабінет міністрів України схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби. Кабмін спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через міністра фінансів України. Невдовзі має відбутися конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служби.

Станом на кінець 2018 року триває створення антикорупційного суду, який має розпочати роботу в першій половині 2019 року.

21 грудня Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA), яку Рада директорів МВФ ухвалила 18 грудня. Завдяки надходженню на суму 1 мільярд спеціальних прав запозичень (близько 1,4 млрд дол. США) від Фонду міжнародні резерви України зросли до 20,1 мільярда доларів США.

ВИСНОВОК: уряд, парламент та президент України виконали поставлені завдання та продовжили співпрацю з МВФ.