Могеріні обіцяє додаткову допомогу Україні

Читать на русском
Могеріні обговорила з Клімкіним напруженість у Керченській протоці та Азовському морі, стан полонених українських моряків.

Євросоюз надасть підтримку південно-східним областям України, які зазнали економічних збитків через обмеження Росією доступу до українських портів через Керченську протоку.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні після зустрічі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба Європейської служби зовнішніх зв'язків у четвер, 6 грудня.

Як вплине блокада портів на економіку Маріуполя та Бердянська?Пєсков назвав абсурдною заяву президента України про те, що Росія збирається захопити українські міста Маріуполь і Бердянськ, щоб пробити коридор до окупованого Криму.

Згідно з повідомленням, сторони обговорили ситуацію в Азовському морі і захоплення РФ українських моряків. Федеріка Могеріні заявила, що ЄС засуджує незаконну анексію Криму Росією, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та схвалює проведення реформ у нашій державі.

«Вони обмінялися думками з останньої ситуації в Азовському морі, включаючи стан захоплених українських судів і їх затриманих екіпажів. ЄС шукає можливості збільшити підтримку регіонів південно-східної України, які економічно постраждали від обмеженого Росією доступу до українських портів через Керченську протоку», - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, Федеріка Могеріні вважає, що Росія повинна звільнити захоплені українські кораблі і їх екіпажі без будь-яких умов і без зволікання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: