Смолій пояснив, чому Україні важлива співпраця з МВФ

Читать на русском
За словами голови Нацбанку без програми МВФ ми не маємо доступу до інших каналів фінансування.

Голова НБУ Яків Смолій повідомив, що Україна в 2019-2020 роках повинна виплатити за зовнішнім держборгом близько 12 млрд доларів, включаючи процентні платежі.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Vox Ukraine, передає Слово і Діло.

За його словами, в 2019-2020 рр. Україна повинна виплатити за зовнішнім держборгом близько 12 млрд доларів, включаючи процентні платежі.

«І без програми МВФ ми не маємо доступу до інших каналів фінансування: засобів ЄС, Світового банку. Тому пропозиція підписати нову програму з МВФ економічно обгрунтована», - сказав глава Нацбанку.

Він також зазначив, що НБУ розраховує, що засідання ради директорів МВФ з питання виділення Україні кредиту має відбутися до Різдвяних свят.

Раніше Смолій вже заявляв, що новий транш макрофінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду (МВФ) надійде в Україну протягом 10 днів до католицького Різдва, тобто до 15 грудня.

Нагадаємо, що 19 жовтня Україна і МВФ досягли робочої домовленості щодо нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA) на $3,9 млрд, яка замінить програму програму розширеного фінансування (EFF). Програма міжнародної допомоги stand-by дається тим країнам, які вийшли з переддефолтного стану.

Як відомо, 26 січня 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що завдання МВФ для отримання чергового траншу будуть виконані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: