Супрун розповіла про користь занять спортом

Читать на русском
Супрун зазначила, що при застуді тренування не зашкодять здоров'ю і навіть можуть поліпшити самопочуття.

Регулярні фізичні вправи зменшують ризик захворіти на грип та застуду.

Про це в середу, 5 грудня, розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Як мери займаються спортивною інфраструктуроюВіталій Кличко обіцяв відкрити оновлений стадіон Старт, а Сергій Моргунов – збудувати спорткомплекс у Вінниці.

За її словами, вправи допомагають зміцнювати імунну систему й загалом покращують здоров'я та самопочуття, якщо людина не хворіє.

«Дослідження показують, що люди, які регулярно мають помірні фізичні навантаження, рідше хворіють на застуду, ніж ті, які багато сидять», – сказала Супрун.

Також в. о. міністра охорони здоров'я пише, що фізична активність допомагає знизити ризики гострих респіраторних інфекцій на понад 20%, а в деяких невеликих дослідженнях – на понад 40% за умови регулярних занять і достатнього рівня активності. Супрун зазначила, що при застуді тренування не зашкодять здоров'ю й навіть можуть поліпшити самопочуття.

«Якщо ви не впевнені, чи варто тренуватися, можете згадати так зване правило «вище шиї» – коли ви не маєте симптомів у тілі, а тільки у верхній частині тіла – нежить, чхання або невеликий кашель. У такому разі займатися фізичною активністю нормально. Нежить, незначне запалення горла або кашель – ще не привід повністю відмовитися від фізичної активності. Найбільш імовірно, що в такому разі тренування не зашкодять вашому організму. Вправи не прискорять процес одужання й не можуть погіршити стан ... Втім, вправи допоможуть залишатися рухливими й поліпшити самопочуття», – підкреслила в. о. міністра.

Раніше Супрун розповіла українцям, чи корисно їсти червоне м'ясо.

Також нагадаємо, Супрун розповіла, як надаватимуть медичну допомогу в умовах воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: