Супрун розповіла про плани МОЗ на 2019 рік

Читать на русском
Очільниця МОЗ назвала основними планами-2019 електронізацію, ліцензування лікарів і залучення інвестицій.

Електронізація системи охорони здоров'я, залучення інвестицій у галузь, зокрема з використанням механізму державно-приватного партнерства, а також запровадження ліцензування лікарів входять в основні плани Міністерства охорони здоров'я на 2019 рік.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла в. о. міністра Уляна Супрун.

Два роки на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконувала обіцянки СупрунСупрун все-таки запустила медичну реформу на первинній ланці, домоглась ухвалення закону про трансплантацію, але не впоралася з держзакупівлями ліків і забезпеченням пацієнтів безкоштовними ліками.

«Будуть електронні довідки, рецепти, історії хвороби», – сказала вона на річних зборах Європейської бізнес-асоціації в Києві, уточнивши, що ці нововведення очікуються ближче до кінця наступного року, а e-health – ближче до кінця цього року.

Говорячи про важливість впровадження нової системи професійного ліцензування лікарів, в. о. міністра підкреслила, що сьогодні фактично відсутня можливість контролю, а підставою для роботи є лише диплом.

Голова МОЗ повідомила також, що завдяки реформі медицини ця галузь стає інвестиційно-привабливою, й майже половина запитів до Міністерства економрозвитку і торгівлі щодо державно-приватного партнерства стосується охорони здоров'я. ​​Міністерство охорони здоров'я вважає це одним із пріоритетів 2019 року.

Водночас Супрун, говорячи про наступний рік, нагадала й про пов'язані з виборами ризики.

«Потрібно вижити», – назвала вона ще одну задачу на 2019 рік.

Раніше Супрун анонсувала створення інтегрованої інклюзивної медичної системи.

Також нагадаємо, в. о. міністра заявила, що спілкування з тваринами робить людей щасливішими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: