Як мери займаються спортивною інфраструктурою

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як мери обласних центрів виконують свої обіцянки. Сьогодні подивимось, як міські голови займаються спортивною інфраструктурою.

Мер Києва Віталій Кличко давав дві обіцянки щодо стадіону «Старт», обидві вони все ще в процесі виконання. Минулого року Кличко заявив, що «Старт» залишатиметься у власності громади Києва, для цього вже створили комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». А у вересні міський голова пообіцяв в 2019-му відкрити оновлений стадіон. «Ми разом із громадськістю в судах відстояли «Старт», який хотіли забудувати. Тепер знаковий стадіон, де під час Другої світової війни проходив «матч смерті», потрібно повернути у власність громади Києва. Наступного року наше завдання – відкрити вже оновлений стадіон «Старт». Це моя місія як мера-спортсмена», – зазначив Кличко.

Мер Тернополя Сергій Надал минулого року пообіцяв збудувати спорткомплекс на вулиці Возз'єднання. Будівництво має розпочатися вже цього року, комплекс буде розрахований на 3 тисячі глядацьких місць. З державного бюджету на будівництво виділено 27 мільйонів гривень, решту коштів виділять із бюджету міста.

Олександр СєнкевичМіський голова Миколаєва
Сєнкевич заявив, що у 2018 році буде проведено реконструкцію спортшколи «Надія»Сказано 16 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про намір збудувати багатофункціональний спортивний комплекс у Вінниці заявляв Сергій Моргунов. Із земельною ділянкою вже визначилися – район парку «Інтеграл» на Тяжилові. Арена-трансформер буде розрахована на 2,5 тисячі сидячих місць, а місто зможе приймати змагання з 6 ігрових видів спорту. «Реалізація проекту розрахована на 2018-2019 роки. Вартість будівництва попередньо становить 90 мільйонів гривень. Плануємо залучити кошти на умовах співфінансування з державного та обласного бюджетів», – розповів мер.

Спортивний комплекс також має з'явитися в Хмельницькому. Мер Олександр Симчишин обіцяв збудувати його на території стадіону «Локомотив». Майданчики будуть призначені для гри в баскетбол, волейбол і теніс. Крім того, Симчишин обіцяв збудувати льодовий палац. Міська рада вже виділила 1,2 мільйона гривень на розробку проектно-кошторисної документації.

Міський голова Рівного Володимир Хомко в 2017 році виконав обіцянку купити надувні борти для спортивного клубу, які коштують від 1 до 1,5 мільйона гривень.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко дав кілька обіцянок футбольному клубу «Десна». Минулого року він заявив, що забезпечить його фінансування в розмірі 10 мільйонів гривень на рік. «Як міський голова я особисто заявляю про свою готовність підставити плече. У мене є офіційні доходи, які дозволяють мені дати гарантію на фінансування клубу в сумі 10 мільйонів гривень на рік, і я готовий підписати цю гарантію», – сказав чиновник.

У листопаді 2017 року президент «Десни» Володимир Левін нагадав Атрошенку про цю обіцянку, зазначивши, що фінансування йде лише за рахунок клубу й жодної підтримки поки не було надано. Мер поки порадив президенту бути «зваженим у його недружніх висловлюваннях».

У травні цього року Атрошенко пообіцяв «Десні» нове табло та допомогу в реконструкції трибуни. В липні проходив процес закупівлі інформаційного табло, але в серпні його зупинили через те, що один з учасників тендера поскаржився до Антимонопольного комітету України.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралось, як обрані в 2015 році мери виконували свої обіцянки протягом трьох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: