Супрун розповіла, як правильно їсти сало

Читать на русском
В. о. міністра не рекомендує їсти сало з картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом, червоним перцем і гірчицею. За день можна з'їсти не більш ніж 20-30 г національно продукту.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, як їсти сало з максимальною користю для здоров'я.

Як пише «Слово і Діло», про це написала Супрун на своїй сторінці в Facebook.

Індекс голубців: як за чотири роки змінювалася вартість популярної стравиЧерез індекс голубців ми подивились, як змінювалися ціни на продукти в Україні за останні чотири роки. Причому ми побачили, коли голубці подорожчали найбільше.

«З одного боку, в салі досить багато таких непотрібних насичених жирів. У 100 грамах – майже 40 грамів, а це подвійна денна норма для нашого організму. За день радять їсти не більш ніж 20-30 грамів насичених жирів. Насичені жири – це ті ж висококалорійні жири, надлишок яких пов'язують із ризиком атеросклерозу», – вважає в. о. міністра.

Водночас сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам. У раціоні людей, які рідко споживають жирну рибу та авокадо, таких жирних кислот не вистачає.

Супрун наголосила, що незважаючи на те, що багато людей бояться холестерину, в салі його не так багато. У 100 грамах сала міститься лише 95 мг – третина денної норми для людей, які не мають атеросклерозу або інших хронічних хвороб судин. Або половина від норми для людей із хворим серцем або судинами.

А щоб сало принесло максимальну користь для здоров'я, Супрун радить не вживати його у великих кількостях, стежити за своїм раціоном і враховувати витрати енергії. Якщо ви раптом з'їли багато сала, то цього дня не варто їсти масло, інші тваринні жири, м'ясо, а також солодощі.

Також в. о. міністра рекомендує не поєднувати сало з крохмалистими продуктами – картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і гострими компонентами – червоним перцем, гірчицею. Жири, які є в салі, допомагають краще засвоюватися червоним і помаранчевим пігментам – каротиноїдам. Тому якщо їсте сало, то доповніть його морквою, помідорами або борщем, радить керівниця МОЗ.

Раніше Супрун розповіла, як правильно варити суп, а також назвала прийнятну дозу алкоголю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA


Підписуйтесь на наші аккаунти в Telegram та Facebook, щоб першими отримувати важливі новини та аналітику.


Загрузка...