Супрун розповіла, як спілкуватися з маленькими дітьми

Читать на русском
Навіть коли дитина ще не вимовляє слів, цей процес корисний для її майбутніх мовних навичок і загальної здатності вчитися.

Лепетання батьками під час спілкування з дітьми стимулює розвиток мозку дитини.

Про це повідомила виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Лепетання з дітьми – не лише миле чи смішне спілкування, а важлива складова розвитку малюка, особливо в перші три роки життя, коли відбувається інтенсивний розвиток мозку. А якщо ви думаєте, що сюсюкання – це несерйозно, то глибоко помиляєтеся!», – пише Супрун.

В. о. міністра посилається на дослідження, які показують, що розмова з дітьми «дитячою мовою» стимулює розвиток мозку. Навіть коли дитина ще не вимовляє слів, цей процес корисний для її майбутніх мовних навичок і загальної здатності вчитися.

«Коли ми вимовляємо слова повільно, мелодійно, виразно їх повторюємо, активно користуємося мімікою, змінюємо тон розмови на більш «дитячий», дитина краще занурюється в спілкування, звертає більше уваги на мову й запам'ятовує більше нових слів», – додає Супрун.

При цьому вона зазначає, що багато людей, коли зустрічаються з малюком, переходять на лепет інстинктивно, але не всі вважають за потрібне це робити.

«Уникають «дитячих розмов» переважно татусі, які ще не знають, як це важливо», – вважає в. о. міністра.

Раніше Супрун анонсувала створення інтегрованої інклюзивної медичної системи.

Також нагадаємо, в. о. міністра заявила, що спілкування з тваринами робить людей щасливішими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: