Супрун розповіла, як надаватимуть медичну допомогу в умовах воєнного стану

Читать на русском
Уляна Супрун розповіла, що доступ цивільного населення до медзакладів та правила отримання медичної допомоги на час воєнного стану залишаються незмінними.

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що доступ цивільного населення до медзакладів та правила отримання медичної допомоги на час воєнного стану залишаються незмінними.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала у Facebook.

Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світіВоєнний стан в Україні можуть запроваджувати з 28 листопада. В яких країнах його ще запроваджували, розбиралося Слово і Діло.

За її словами, МОЗ та Мінборони ухвалили спільний наказ, щоб усі захисники українських кордонів і нацбезпеки за потреби могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу.

«Він гарантує своєчасне лікування захисників, зокрема - в умовах воєнного стану», - додала Супрун.

«У кожній області створено перелік закладів охорони здоров’я, що за потреби готові надати необхідну спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу захисникам. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, а також інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У цих закладах військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування і реабілітацію, а після отримання медичної допомоги - військово-лікарську експертизу», - підкреслила в.о. міністра.

Список медичних закладів у кожній області можна переглянути на сайті МОЗ.

Зазначається, що у закладах всі цивільні жителі отримуватимуть лікування без змін. У них також наявний резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів.

За словами Супрун, одночасно кожен заклад охорони здоров'я може прийняти щонайменше 10-15 військових.

Воєнний стан: чи будуть вибори та як працюватиме парламентВРУ 26 листопада збереться на позачергове засідання, щоб розглянути питання запровадження воєнного стану в країні. Ситуацію обговорили з експертами.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала закон про введення воєнного стану в Україні. «За» проголосували 276 народних депутатів, при 226 необхідних.

Закон вступить в силу вранці 28 листопада, його дія триватиме 30 днів. Права і свободи громадян можуть бути обмежені тільки при наземної агресії.

Також стало відомо, що військовий стан вводиться в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. Було поранено шістьох українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходження в «закриту акваторію територіального моря РФ».

У зв'язку із загостренням ситуації президент Петро Порошенко скликав військову кабінет, РНБО і направив до Верховної Ради пропозицію про введення воєнного стану на 60 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: