Новіков назвав першочергові завдання захисту українських моряків

Читать на русском
Новиков назвав першочергові завдання адвокатів при роботі з підзахисними моряками і не виключив, що деяких матросів можуть відпустити.

Про українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці, які на даний момент знаходяться в «Лефортово», буде дуже складно отримувати детальну інформацію.

Про це в інтерв'ю «Слову і Ділу» розповів адвокат Романа Мокряка, лейтенанта Військово-Морських сил України, капітана захопленого росіянами катера «Бердянськ», Ілля Новіков.

«Очікувати, що щотижня ви будете отримувати новини про кожного підзахисного - такого не буде. Ми будемо отримувати в міру везіння. Потрапив до ізолятору - поділився. Хтось побачиться у слідчого на допиті. Хтось ще якось. Регулярного надійного каналу інформації про кожного із них не матимемо», - зазначив правозахисник.

Також Новіков назвав першочергові завдання адвокатів при роботі з підзахисними моряками і висловив припущення, що деяких матросів можуть відпустити.

«Завдання на перший момент - встановити контакт, дати людині інформацію про те, що про неї пам'ятають. Що її не кинуть, бо у неї може бути таке враження. Головне завдання «Лефортово» - забезпечити людині ізоляцію від зовнішнього світу. Щоб вона навіть не зналав - займаються нею або не займаються. Потім потрібно зрозуміти ситуацію і закріпитися в ній на декілька місяців. Якщо справа піде добре і буде якесь дипломатичне вирішення, вона (влада Росії) сама придумає, як з цієї справи вийти. Нам навіть не потрібно буде за неї фантазувати. Когось звинувачення, можливо, перекваліфікує, по комусь - припинять розслідування. Може, матросів відпустять, а командирів залишать. У них є багато варіантів», - розповів Новіков.

Відзначимо, Новіков також повідомив, чи вдалося йому зустрітися з полоненими моряками в «Лефортово».

Раніше адвокат розповіла про стан поранених моряків, захоплених Росією в полон.

Також Кабмін виділив по 100 тисяч сім'ям полонених українських моряків.

Нагадаємо, в анексованому Криму затримали адвоката кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: