У РФ готові обговорювати обмін українських моряків

Читать на русском
У Москві розглянуть конкретні пропозиції щодо обміну моряків із захоплених кораблів у Керченській протоці.

Росія напевно розгляне конкретні пропозиції щодо обміну українських моряків, затриманих у Керченській протоці. Але чи буде на них відповідь, невідомо.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє РІА Новини в середу, 5 грудня.

Азовська криза: яка мета Путіна та як вплинути на РФПрезидент говорить, що під тиском санкцій Путіна можна змусити сісти за стіл переговорів. Тим часом МЗС розриває низку договорів з РФ. Про ескалацію в Азовському морі поговорили з експертами.

«Мені невідомо про такі умови. Якщо надійдуть якісь конкретні пропозиції, напевно вони будуть розглядатися. Але чи означає це, що на них буде дана відповідь, я зараз вам сказати не можу, я не знаю», - сказав Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, за яких обставин Москва може видати українських моряків з урахуванням заяви генпрокурора України Юрія Луценка, що Київ готовий запропонувати нібито 300 чоловік для обміну.

Раніше Путін відмовився обговорювати питання обміну українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті, було поранено шістьох українських військовослужбовців.

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному у справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: