Адвокат розповів, чи вдалося йому зустрітися із затриманими РФ моряками

Читать на русском
Новіков повідомив, що йому, як адвокату насамперед потрібно особисто познайомитися зі своїм підопічним і отримати згоду на надання захисту.

Українські моряки, які були захоплені росіянами в полон в Чорному морі, а на даний момент знаходяться в «Лефортово», не брали участі в обранні запобіжного заходу і не бачилися зі своїми адвокатами.

«Головне завдання «Лефортово» – забезпечити людині ізоляцію від зовнішнього світу» – Ілля НовіковРосійський адвокат Ілля Новиков розповів про справу затриманих українських моряків і московське Лефортово.

Про це інтерв'ю «Слову і Ділу» розповів адвокат Романа Мокряка, лейтенанта Військово-Морських сил України, капітана захопленого росіянами катера «Бердянськ», Ілля Новіков.

Він зазначив, що ще не бачив свого підзахисного.

«Ніхто з тих адвокатів, хто не брав участі при обранні запобіжного заходу, не бачився зі своїми підзахисними. Але це стандартно для «Лефортово», - заявив правозахисник.

Також Новіков повідомив, що йому, як адвокату насамперед потрібно особисто познайомитися зі своїм підопічним і отримати згоду на надання захисту.

«...поки я не дізнався від самої людини, чи згодна вона, щоб я її захищав, безглуздо йти до слідчого, приймати той захист, щоб потім через декілька днів від нього, може бути, відмовлятися. Це нормальний крок для адвокатів», - розповів Новіков.

Також він висловив надію, що групу адвокатів по захисту полонених моряків координуватиме Полозов.

«Я сподіваюся, що він буде координувати, коли вона почне працювати. Поки у нас є тільки припущення. Все на стадії планування і погодження», - підсумував адвокат.

Раніше адвокат розповіла про стан поранених моряків, захоплених Росією в полон.

Також нагадаємо, Кабмін виділив по 100 тисяч сім'ям полонених українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: