Адвокат розповіла про стан поранених моряків, захоплених Росією в полон

Читать на русском
Повідомляється, що у двох військовослужбовців накладено гіпс, під час нападу РФ вони отримали осколкові поранення.

Троє українських моряків, які були захоплені росіянами в полон у Чорному морі, мають осколкові поранення.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська з посиланням на Павла П'ятницького - члена Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав громадян в місцях позбавлення волі, пише «Слово і Діло».

Деескалація на Азові: чим допоможуть США та яку умову може висунути ПутінДля гарантування безпеки судноплавства України необхідні елементи міжнародної присутності та міжнародного моніторингу в Чорному й Азовському морях і Керченській протоці, заявили в МЗС.

Троє українських моряків, які були поранені під час атаки росіянами українських кораблів у Керченській протоці, знаходяться в лікарні слідчого ізолятора №1 по Москві, так званій «Матроській тиші». Повідомляється, що у двох військовослужбовців накладено гіпс, під час нападу РФ вони отримали осколкові поранення.

«Їм роблять перев'язку, ставлять крапельниці. Адміністрація ізолятора видала зимовий одяг і взуття, чисту постільну білизну... Якістю харчування поранені задоволені, претензій будь-яких до медиків санітарної частини ізолятору або інспекторів УФСІН Москви не мають», - повідомила адвокат.

Василь Сорока, співробітник контррозвідки СБУ, який під час атаки РФ отримав осколкове поранення руки, знаходиться в одиночній камері. Андрій Ейдер із осколковими пораненнями ніг - із двома сусідами по камері, які нібито допомагають йому виходити на прогулянку. Ейдеру також видали тростину. Третій поранений моряк - Андрій Артеменко - теж знаходиться у камері з двома сусідами, у нього осколкове поранення руки і пошкоджені білки очей.

«Відразу після надходження всі троє були оглянуті терапевтом, хірургом, невропатологом та інфекціоністом. Їм зробили ЕКГ, УЗД, взяті аналізи, а Артеменко 3 грудня був додатково оглянутий офтальмологом... Стан усіх трьох пацієнтів головлікар лікарні оцінює як стабільний та задовільний», - передала адвокат слова П'ятницького.

Раніше Глава ВМС України запропонував себе в обмін на затриманих РФ моряків.

Також нагадаємо, ЄСПЛ зобов'язав Росію надати медичну допомогу морякам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: