У Києві визначать захисників затриманих Росією моряків

Читать на русском
У вівторок, 4 грудня, в Києві визначать склад адвокатів, які захищатимуть українських військовополонених моряків на суді в РФ.

У вівторок, 4 грудня, в Києві визначать склад адвокатів, які захищатимуть українських військовополонених моряків на суді в РФ.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook, передає «Слово і Діло».

Азовська криза: яка мета Путіна та як вплинути на РФПрезидент говорить, що під тиском санкцій Путіна можна змусити сісти за стіл переговорів. Тим часом МЗС розриває низку договорів з РФ. Про ескалацію в Азовському морі поговорили з експертами.

«Завтра (4 грудня – ред.) в Києві відбудеться низка нарад, під час яких буде визначений склад адвокатів, які здійснюватимуть захист українських моряків», – написав адвокат учора ввечері.

За його словами, на даний час остаточно формується список адвокатів, які виявили бажання працювати в цій справі.

«Кандидатури пропонували як родичі військовополонених моряків, так і громадські організації. Частина адвокатів уже брали участь у судових засіданнях щодо запобіжного заходу, частина – звернулися самостійно. З огляду на складність справи, кількість людей, яких необхідно захищати, й «токсичність» української тематики в РФ, усі кандидатури вносилися до списку лише на підставі добровільної участі», – повідомив адвокат.

Проте, за його даними, кількість охочих уже перевищила 50 осіб. При цьому він уточнив, що в СУ ФСБ і СІЗО «Лефортово» продовжують зберігати мовчання. Як і раніше, невідомо, хто є слідчим у справі. На заяву начальнику СІЗО відповідь так і не надійшла, хоча юрист використовував практично всі доступні варіанти комунікацій із СУ ФСБ.

Раніше в ЄСПЛ не отримали пояснень РФ про причини затримання українських моряків.

Також нагадаємо, РФ висунула звинувачення затриманим у Керченській протоці українським морякам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: