Рада розірвала договір про дружбу з Росією

Читать на русском
Верховна Рада підтримала рішення про розірвання Договору про дружбу з Росією. За це рішення проголосували 277 депутатів.

Верховна Рада підтримала рішення про розірвання Договору про дружбу з Росією.

За це рішення проголосували 277 депутатів, передає «Слово і Діло».

Якими будуть наслідки розірвання договору про дружбу з РФ?Петро Порошенко вніс до ВР законопроект про припинення дії договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та РФ.

У пояснювальній записці наголошується, що припинення дії Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною й РФ звільняє нашу державу від будь-якого зобов'язання щодо його виконання й не впливає на права, зобов'язання або правове становище України, що виникли в результаті виконання названого Договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

Також у пояснювальній відзначається, що ухвалення документа не матиме негативного впливу на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян та держави; розвиток регіонів; ринок праці; громадське здоров'я; екологію і навколишнє середовище; інші сфери суспільних відносин.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко ініціював розірвання Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною і Росією.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною був підписаний 31 травня 1997 року тодішніми президентами двох країн Леонідом Кучмою та Борисом Єльциним.

Країни офіційно визнали кордони і закріпили принципи стратегічного партнерства і поваги територіальної цілісності.

Договір укладався строком на десять років і його дія автоматично продовжувалася на наступні десятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не заявляла іншій про своє бажання припинити його дію шляхом письмового повідомлення не менше ніж за шість місяців до закінчення чергового десятирічного періоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: