Клімкін анонсував припинення низки договорів із Росією

Читать на русском
Керівник Міністерства закордонних справ України анонсував припинення ще 40 договорів з Російською Федерацією.
Павло Клімкін

Найближчим часом буде припинена дія близько 40 двосторонніх договорів між Україною і Росією.

Про це в ефірі програми «Право на владу» сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло».

Він нагадав, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ від 1997 року припиняє своє існування.

«Ми дали відповідно Росії чіткий меседж і дипломатичну ноту, що він припиняє своє існування відповідно до процедури, яка в нього закладена. Тому ніякого договору не буде. За шість місяців після того, як ми його подали, він зовсім припиняє своє існування», – підкреслив Клімкін.

«Ми за останній час «вбили» 48 двосторонніх угод, але до них потрібно ставитись дуже акуратно в контексті того, щоб те, що ми ці угоди «вбиваємо», не зашкодили просто нашим українським громадянам. Наступна порція буде дуже швидко – це близько 40 угод», – підкреслив Клімкін.

Він сказав, що Україна в корені переглядає всю двосторонню договірно-правову базу з Росією.

«Те, що було до війни - воно за визначенням не має сенсу», – підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав указ про розірвання договору про дружбу з Росією. Також МЗС України направив ноту РФ про непродовження договору про дружбу. Пізніше, офіційні документи про непродовження договору про дружбу вже були в Москві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: