Словаччина висилає російського дипломата

Читать на русском
Словаччина вислала з країни російського дипломата. Про це повідомив в середу журналістам прем'єр-міністр республіки Петер Пеллегріні.

Словаччина вислала з країни російського дипломата. Про це повідомив в середу журналістам прем'єр-міністр республіки Петер Пеллегріні.

Як пише «Слово і Діло», брифінг транслювали братиславські мережеві канали.

Передчуття війни: чого чекати після висилки дипломатів РФМасова висилка російських дипломатів із низки держав перетворює Російську Федерацію на країну-вигнанця.

«На основі інформації, отриманої від військової розвідки, 22 листопада 2018 року був висланий дипломат з апарату військового аташе посольства РФ в Словаччині. Він був оголошений персоною нон грата, так як займався розвідувальною діяльністю проти Словаччини і НАТО», - заявив прем'єр.

Російський дипломат покинув словацьку територію протягом 48 годин після того, як був оголошений персоною нон грата.

«З РФ у нас склалися стандартні відносини», - додав прем'єр. Він підкреслив, що Словаччина неухильно виконує свої зобов'язання перед НАТО і Євросоюзом.

Тим часом в посольстві РФ відмовилися від коментарів з приводу заяви прем'єра. «Посольство не коментує цю інформацію», - сказав прес-секретар дипломатичного представництва Владислав Куликов.

Нагадаємо, 26 березня Україна, США та країни ЄС оголосили, що висилають російських дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. Росія пригрозила відповіддю на висилку російських дипломатів з України. 27 березня генсек НАТО оголосив про видворення 7 російських співробітників.

Раніше прем'єрка Британії Тереза Мей оголосила про видворення з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з можливою причетністю Москви до отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля. Також 26 березня стало відомо, що Британія видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: