Росія висилає дипломатів України та ще 22 країн

Читать на русском
Крім того, в МЗС РФ заявили, що вирішується питання про заходи у відповідь проти Бельгії, Угорщини, Грузії та Чорногорії.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вручило послу України та керівникам дипломатичних місій ще 22 країн ноти протесту про висилку працівників дипмісій у відповідь на оголошення персонами нон ґрата російських дипломатів у зв'язку зі справою Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення МЗС РФ.

Ультиматуми та холодна війна: у що виллється для РФ масова висилка дипломатів?Чисельність постійного представництва Росії при НАТО буде скорочена на 10 осіб. Про наслідки рішення щодо вислання дипломатів розповіли експерти.

За інформацією, Росія оголошує персонами нон ґрата «відповідну кількість працівників дипустанов» Австралії, Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції, Естонії.

Крім того, в МЗС РФ заявили, що вирішується питання про ухвалення рішень у відповідь проти Бельгії, Угорщини, Грузії та Чорногорії.

Україна в зв'язку зі справою Скрипаля вислала 13 російських дипломатів. Згідно із заявою російського МЗС, з Росії буде вислана така сама кількість українських дипломатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія висилає 60 американських дипломатів і відкликає згоду на роботу генконсульства США в Петербурзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: