МЗС засекретило дані висланих з України 23 дипломатів

Читать на русском

Дані 23 іноземних дипломатів, достроково відкликаних з території України на вимогу Служби безпеки України протягом 2017 - 2018 років, засекречені.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 18 жовтня, пишуть Українські Новини з посиланням на відповідь Міністерства закордонних справ.

Інформаційне агентство направило запит у відомство з проханням надати список згаданих іноземних дипломатів, вказавши, які держави вони представляли в Україні.

«Відповідно до закону України Про доступ до публічної інформації, запитувана Вами інформація про згаданих іноземних дипломатів не відноситься до категорії відкритих даних і не підлягає оприлюдненню, оскільки містить персональні дані цих осіб. Відповідно до закону України Про захист персональних даних, поширення таких даних можливе лише за згодою цих осіб», - йдеться у відповіді міністерства.

Раніше повідомлялося, що з України з початку 2017 року по травень 2018 року СБУ за допомогою МЗС достроково відкликала 23 іноземних дипломати.

Нагадаємо, 4 жовтня послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню вручили ноту з інформацією, що угорський консул у місті Берегово оголошений персоною нон ґрата й має залишити територію України протягом 72 годин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: