Лондон наполягає на запровадженні нових санкцій у справі Скрипаля

Читать на русском
Велика Британія сподівається заручитися підтримкою нових санкцій з боку Франції та Німеччини.

Велика Британія у справі отруєння Скрипалів домагається від країн Євросоюзу введення санкцій проти високопоставлених керівників ГРУ.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на дипломатичні джерела повідомляє в п'ятницю, 9 листопада, The Times.

США назвали умови для скасування другого пакету санкцій у «справі Скрипалів»Сполучені Штати можуть відмовитися від запровадження другого, більш жорсткого пакета антиросійських санкцій у справі Скрипалів, якщо Москва виконає низку умов.

«Велика Британія сподівається заручитися підтримкою нових санкцій з боку Франції та Німеччини. Необхідно, щоб міністри закордонних справ інших країн протягом декількох тижнів схвалили замороження активів і заборону на поїздки названих високопоставлених російських шпигунів», – ідеться в матеріалі.

Голова британського МЗС Джеремі Гант у жовтні обговорював перспективи запровадження санкцій з міністрами закордонних справ країн Східної Європи, включаючи Угорщину. Йдеться про осіб, причетних до отруєння в Солсбері колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, зазначає видання.

Список фігурантів санкцій, як очікується, буде оприлюднений «наступного місяця». Він, як зазначає газета, може стати першим офіційним підтвердженням осіб двох головних підозрюваних, прізвища яких прозвучали в розслідуванні міжнародної групи Bellingcat, – Олександра Мішкіна та Анатолія Чепіги.

Зараз в офіційно оприлюднених Великою Британією матеріалах вони згадуються як працівники ГРУ Олександр Петров і Руслан Боширов. Bellingcat стверджує, що під цими іменами ховаються працівники військової розвідки, Герої Росії Мишкін і Чепіга.

За словами члена комітету в закордонних справах палати представників, консерватора Боба Сілі, під санкції мають потрапити вищі керівники організації.

Раніше в Держдепартаменті США анонсували запровадження додаткових санкцій щодо Росії, оскільки Москва не надала обґрунтованих гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю після інциденту в британському Солсбері.

Перший пакет американських санкцій проти Росії у справі Скрипалів був запроваджений 27 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: