Прокурор САП, який закрив «справу Авакова», уклав угоду з вінницьким прокурором

Читать на русском
Начальник одного з відділів Антикорупційної прокуратури уклав ще одну угоду з трьома обвинуваченими у справі про хабарництво.
Василь Кричун

Начальник третього відділу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василь Кричун уклав угоди про визнання винуватості з заступником прокурора Вінницької області Олександром Попеском, Валерієм Суваловим і Вадимом Кабішевим.

Про це журналіст «Слова і Діла» дізнався з результатів попереднього засідання.

За умовами угоди, Попеска, Сувалова і Кабішева визнали винними в одержанні неправомірної вигоди за вчинення впливу на прокурора в одному з кримінальних проваджень (ч. 2 ст. 369-2 ККУ). Так, за інформацією САП, кожному призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі максимальної суми, передбаченої санкцією даної статті – 25 500 гривень.

Як відомо, заступника прокурора Вінницької області 11 квітня затримали у власному будинку під час передачі грошових коштів від адвоката до прокурора за місцем його проживання. Зазначені 5 тисяч доларів він отримав з метою вплинути на прокурора в кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття земельної ділянки фермерським господарством «Корделівка».

Нагадаємо, що прокурор САП Кричун «засвітився» в низці справ, в яких він закривав підозри фігурантам. Так, наприклад, він закрив підозри синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову і колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю у справі рюкзаків.

Також 22 грудня 2017 року прокурор САП Кричун закрив кримінальне провадження за підозрою народного депутата Олеся Довгого у зловживанні службовим становищем. Як відомо, за версією слідства, Довгий, зловживаючи службовим становищем, посприяв у незаконному виділенні земель приватним кооперативам на Жуковому острові в 2007 році. Справу закрили за відсутністю достатніх доказів для доведення провини нардепа.

Більш детально читайте в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: