САП скоротила кількість підозрюваних у справі ОГХК

Читать на русском
Антикорупційні прокурори скоротили кількість підозрюваних у справі ОГХК до двох осіб, не знайшовши складу злочину в діях.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження за підозрою начальника відділу продажів і маркетингу ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Олексія Мороховця.

Таке рішення ухвалив начальник третього відділу САП, старший радник юстиції Василь Кричун ще в середині серпня 2017 року, пише «Слово і Діло».

Підставою для закриття кримінального провадження зазначений пункт 2 частини 1 статті 284 КПК України (встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення). Також судом була повернута застава, внесена депутатом від фракції «Народного фронту» Олегом Кришиним за Мороховця, в розмірі 5 мільйонів гривень. Ще на початку вересня суд задовольнив клопотання адвоката Мороховця про повернення застави.

Восени ухвали про продовження запобіжного заходу начальнику відділу ОГХК не з'являлися, в зв'язку з чим журналіст «Слова і Діла» надіслав запит до Антикорупційної прокуратури. У відповіді на запит від 23 листопада у САП повідомили, що досудове розслідування триває, а з Мороховцем угоду про визнання провини не укладали.

Таким чином, підозрюваними у справі ОГХК залишилися двоє: відсторонений від посади виконувача обов'язків голови правління ОГХК Руслан Журило та колишній заступник директора ОГХК Юрій Перцев.

Додамо, що і Журилу, і Перцеву нещодавно суд зменшив розміри застав удесятеро. До того ж Перцеву прокурори неодноразово дозволяли залишати територію України. У 2017 році він чотири рази їздив за кордон.

Водночас суд продовжив відсторонення Журила від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: