Стали відомі деталі затримання заступника прокурора Вінницької області

Читать на русском
Заступник керівника прокуратури Вінницької області пообіцяв вплинути на місцевих правоохоронців з метою закрити одну справу.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали заступника прокурора Вінницької області Олександра Попеско за підозрою в тому, що він за неправомірну вигоду пообіцяв закрити кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки фермерським господарством «Корделівка».

Про це йдеться в матеріалах кримінального провадження, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що на початку березня 2018 року голова ФГ «Корделівка» Віктор Чуйко звернувся до невідомого, який займався купівлею автомобілів під замовлення, з проханням придбати для нього в США автомобіль марки Mitsubishi Outlander. Під час кількох зустрічей Чуйко розповів невідомому (пізніше його залучили як посередника), що слідчим відділом Калинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття земельної ділянки його господарством. Посередник розповів голові фермерства, що він безпосередньо контактує із заступником прокурора Вінницької області Попеско, який може йому допомогти із закриттям справи.

За інформацією Бюро, Чуйко погодився на таку допомогу. Після цього наприкінці березня невідомий посередник зустрівся з Попеско біля його місця проживання й розповів про справу ФГ «Корделівка», а також його домовленості з головою фермерства. На цій зустрічі заступник прокурора погодився допомогти в закритті провадження за винагороду особисто йому в розмірі 5 тисяч доларів. При цьому зазначені гроші необхідно було передати через адвоката, замаскувавши їх під винагороду за нібито надану правову допомогу юриста в цій справі.

Надалі посередник мав проінформувати Чуйка про домовленість із заступником прокурора Вінницької області й про те, як потрібно передати кошти. Однак сума була підвищена до 6 тисяч доларів і, як виявилося, різницю в тисячу доларів планувалося розділити між посередником-адвокатом і невідомим.

На початку квітня вказаний адвокат повідомив голові ФГ, що першу частину неправомірної вигоди необхідно передати через кілька днів, а іншу частину – пізніше. Так, у зазначений день Чуйко передав у «Макдональдсі» перший транш у 1500 доларів адвокату. Решту в 4500 необхідно було передати через 4 дні після зустрічі. На виконання домовленостей Чуйко передав посередникові залишок суми.

Того ж дня адвокат-посередник передав заступнику прокурора Вінницької області Попеско обумовлені 5 тисяч доларів. У результаті обшуку детективи НАБУ виявили 5 тисяч доларів, з яких 3100 були частиною неправомірної вигоди.

Наголошується, що обґрунтованість підозри Попеско підтверджується протоколами допиту голови фермерства «Корделівка» як свідка, протоколом вручення двох траншів у 4500 і 1500 доларів Чуйку детективами НАБУ, протоколами затримання та обшуку в заступника прокурора. Провадження було порушене за заявою Чуйка.

Нагадаємо, заступнику прокурора Вінницької області повідомили про підозру. Пізніше суд відправив його під домашній арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: