НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання на тендерах АМПУ

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про завершення розслідування справи про розкрадання коштів на тендерах Адміністрації морпортів.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні про розкрадання понад 247 мільйонів гривень на тендерах Адміністрації морських портів України з послуг днопоглиблення.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі відомства.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про завершення досудового розслідування семи підозрюваним у заволодінні понад 247 мільйонами гривень ДП «Адміністрація морських портів України». 19-20 квітня цим особам та їхнім захисникам відкритий доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення», – зазначили в Бюро.

В НАБУ додали, що у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ, зокрема, підозрюються: екс-голова АМПУ Андрій Амелін, колишній перший заступник АМПУ Юрій Наконечний, екс-начальниця відділу закупівель АМПУ Олена Степанова, заступник начальника Одеського філіалу АМПУ Артем Ракович, директор ТОВ «Техморгідрострой» Олексій Буштрук і бенефіціар цього підприємства Олександр Кучер, а також бенефіціар Kleona Trade LLP Андрій Мишко.

За даними слідства, посадові особи АМПУ у змові з приватними особами в 2015–2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів під час державних закупівель послуг із днопоглиблення підхідних каналів та акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Ідеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт. Внаслідок цього, на переконання детективів Бюро, державі (в особі ДП «АМПУ») завдано збитків на суму 247 млн грн. Ця сума підтверджена висновком судово-економічної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2015 року.

Нагадаємо, суд зняв браслет із підозрюваного у справі АМПУ. Пізніше суддя також скасував обов'язок носити браслет для ще одного фігуранта справи через нестачу вільних засобів контролю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: