Справа АМПУ: суд відмовив фірмі в позові на рішення АМКУ

Читать на русском
Миколаївській фірмі відмовили в позові на рішення Антимонопольного комітету в справі Адміністрації морпортів.

Суд відмовив ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» у задоволенні позову про скасування рішення Антимонопольного комітету України про порушення миколаївської фірми у вигляді антиконкурентних узгоджених дій та накладення на компанію штрафу.

Таке рішення ухвалив суддя Господарського суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, «Техморгідрострой Миколаїв» подав позов до АМКУ на рішення про вчинення фірмою порушень у вигляді антиконкурентних узгоджених дій та накладення на неї штрафу. Зазначені рішенні були ухвалені комітетом щодо спотворення результатів торгів на закупівлю АМПУ послуг з експлуатаційного днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.

Вивчивши матеріали провадження, суддя відмовив у задоволенні позову. На його думку, ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» не надало суду доказів на підтвердження наявності підстав для визнання недійсними рішення АМКУ в розумінні статті 59 закону України «Про захист економічної конкуренції». Таким чином, суд дійшов висновку, що комітет ухвалив законні рішення з повним з'ясуванням і доведенням обставин.

Нагадаємо, суд визнав недійсним договір АМПУ з ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» на 712 мільйонів. Пізніше миколаївська фірма подала апеляцію на таке рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: