На виборах президента Грузії перемагає незалежний кандидат – опитування

Читать на русском
У другому турі виборів президента в Грузії перемагає незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія Грузинська мрія.

У другому турі виборів президента в Грузії перемагає незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія Грузинська мрія.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані екзит-полів у середу, 28 листопада.

Президентські вибори в Грузії: результати екзитполівУ неділю, 28 жовтня, після закриття виборчих дільниць соціологи оголосили результати екзитполів президентських виборів в Грузії.

За даними опитування Геллап Інтернешнл, Зурабішвілі набирає 58% голосів, а її суперник Григол Вашадзе, висунутий опозиційним об'єднанням Сила в єдності та колишньою партією влади Єдиний національний рух, - 42% голосів.

Ці дані були отримані на 18:00 за тбіліським часом - за дві години до закриття виборчих дільниць, в результаті опитування 10 тисяч виборців.

Згідно з екзит-полом компанії Едісон Рисерч, Саломе Зурабішвілі перемагає з 55% голосів (у Вашадзе - 45% голосів).

Незабаром будуть опубліковані остаточні дані опитувань станом на 20:00 місцевого часу, коли закриються виборчі дільниці.

У свою чергу екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі закликав громадян країни не визнавати підсумки другого туру президентських виборів і почати масові акції протесту.

«Ми не визнаємо ці вибори, оскільки вони проходили в умовах насильства. Я закликаю всіх громадян Грузії із завтрашнього дня перейти на становище масової непокори владі. Я закликаю грузинську поліцію встати на бік народу. Я закликаю військових не виконувати незаконні накази», - заявив Саакашвілі в ефірі телекомпанії Руставі-2.

Нагадаємо, нинішні вибори президента Грузії - останні шляхом прямого голосування. Президента Грузії буде обрано терміном на шість років. У наступних виборах главу держави обиратимуть 300 членів Виборчої колегії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: