Грузія закликала РФ вивести війська з Абхазії та Південної Осетії

Читать на русском
Грузія закликала РФ виконати міжнародні зобов'язання і вивести свої війська з окупованих територій

Грузія закликає Росію виконати міжнародні зобов'язання і вивести свої війська з окупованих територій – Абхазії та Південної Осетії.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє «Укрінформ».

Клімкін відреагував на визнання Сирією незалежності Абхазії та Південної ОсетіїГолова МЗС України Павло Клімкін засудив визнання Сирією незалежності Абхазії і Південної Осетії.

«Ми наполегливо закликаємо Російську Федерацію: виконайте взяті на себе і підписані міжнародні зобов'язання, виведіть окупаційні сили з території Грузії», – заявив Бахтадзе.

Він наголосив, що Тбілісі намагається активно використовувати формат женевських міжнародних дискусій для нормалізації ситуації навколо російсько-грузинського конфлікту.

«Однак наші спроби за столом переговорів натикаються на нездоланний спротив з боку Росії», – констатував грузинський прем’єр.

Він закликав Росію «не підривати мирні ініціативи Грузії і дозволити жителям окупованих територій жити нормальним життям».

Бахтадзе звернув увагу, що рівно 25 років тому – 27 вересня 1993 року – Росія розпочала окупацію Абхазії, а 10 років тому – ще одну широкомасштабну агресію проти Грузії, що призвело до повної окупації двох історично невід'ємних регіонів Грузії: Абхазії та Південної Осетії.

За його словами, ситуація на окупованих Росією грузинських територіях є гуманітарною катастрофою у найгіршому її вигляді.

«Повним ходом відбувається мілітаризація регіону і депопуляція окупованих територій. У зв'язку з серйозним погіршенням ситуації у гуманітарній, соціально-економічній і правозахисній сферах населення окупованих територій зменшилося у п'ять разів», – констатував глава грузинського уряду.

Нагадаємо, Україна, Німеччина, Франція та США готують резолюцію про миротворців на Донбасі.

Також Австралія закликала Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: