Сенат США одноголосно засудив дії Росії в Керченській протоці

Читать на русском
У документі наголошується, що Вашингтон не визнає незаконне приєднання Кримського півострова до Росії.

Сенат США одноголосно проголосував за резолюцію із засудженням дій Росії в Керченській протоці щодо кораблів українського флоту.

Відповідний документ з'явився на сайті верхньої палати Конгресу США, пише «Слово і Діло».

НАТО закликали розмістити кораблі на Азові. На кого розраховувати Україні?Президент України закликав країни НАТО відправити військові кораблі до Азовського моря для безпеки регіону. Чи може Україна розраховувати на допомогу Альянсу, знають експерти.

У документі міститься заклик до Москви негайно повернути захоплені кораблі Військово-Морських сил України «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу», які здійснювали перехід із Одеси (Чорне море) до Маріуполя (Азовське море), і звільнити ув'язнених моряків.

Крім того, висловлюється підтримка офіційному Києву і засуджуються будь-які військові дії Росії, вжиті для того, щоб в односторонньому порядку переписати міжнародні правила.

Незаконне будівництво Керченського моста, що є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України, паралельно з мілітаризацією Азовського моря, привело до посилення контролю над військово-морським рухом у протоці. США очікують, що Росія припинить перевірки судів. У документі наголошується, що Вашингтон не визнає незаконне приєднання Кримського півострова до Росії.

Резолюції Конгресу носять декларативний характер, проте є сигналом для президента США до дій.

Раніше були названі імена моряків, затриманих РФ в Керченській протоці.

Також нагадаємо, Путін прокоментував інцидент в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: