Путін прокоментував інцидент у Керченській протоці

Читать на русском
Конфлікт у Чорному морі глава держави назвав провокацією, організованою президентом України напередодні майбутніх виборів.

Президент Росії Володимир Путін назвав конфлікт із захопленням українських кораблів і моряків у Керченській протоці провокацією, організованою напередодні президентських виборів в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 28 листопада, повідомляє ТАСС.

Навіщо Путін пішов на ескалацію в Азовському морі?ВРУ збереться на позачергове засідання, щоб розглянути питання запровадження воєнного стану в країні. Ситуацію обговорили з експертами.

«Щодо інциденту в Чорному морі, то це провокація, безумовно. Провокація, яка організована чинною владою, думаю, й чинним президентом напередодні президентських виборів в Україні в березні наступного року. Рейтинг чинного президента перебуває десь на п'ятій сходинці, в нього є шанси не пройти навіть до другого туру, тому потрібно щось робити, щоб ситуацію загострити й створити непереборні перешкоди для його конкурентів, перш за все з опозиції», – заявив глава РФ.

Він також зазначив, що російські прикордонники під час затримання українських кораблів «чітко виконали свій військовий обов'язок».

«А як мали діяти прикордонники? Військові судна вторглися в територіальні води РФ і не відповідають, і незрозуміло, що вони збираються робити. Як вони мали діяти? Якби вони діяли інакше, їх всіх треба було б віддати під суд. Але вони виконали свій військовий обов'язок, наказ, власне, вони виконували свої законні функції із захисту територіальної цілісності Росії», – пояснив Путін.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада біля Керченського моста спецпризначенці РФ захопили три українських кораблі. В результаті були поранені шестеро українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу до «закритої акваторії територіального моря РФ».

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручив ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Після того, що сталося, влада України запровадила воєнний стан у десяти областях країни.

Своєю чергою в ЄС, НАТО та ООН закликали до деескалації ситуації в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: