Порошенко закликав НАТО відправити кораблі до Азовського моря

Читать на русском
Президент України висловив надію, що держави НАТО, зокрема Німеччина, готові відправити кораблі для гарантування безпеки.

Президент України Петро Порошенко закликав країни НАТО відправити військові кораблі до Азовського моря для убезпечення регіону.

Про це він сказав у інтерв'ю німецькій газеті Bild, оприлюдненому в четвер, 29 листопада, пише «Слово і Діло».

Порошенко пообіцяв не продовжувати воєнний станПрезидент Петро Порошенко обіцяє не продовжувати воєнний стан, запроваджений у частині країни до 26 грудня.

«Німеччина – один із наших найближчих союзників, і ми сподіваємося, що держави НАТО готові відправити кораблі до Азовського моря, щоб підтримати Україну й гарантувати безпеку», – сказав Порошенко.

На думку президента України, російський лідер хоче взяти під власний контроль усе Азовське море.

«Ми не можемо прийняти цю агресивну політику Росії. Спочатку це був Крим, потім Східна Україна, тепер він хоче Азовське море. Німеччина також має запитати себе: що зробить Путін наступного разу, якщо ми не зупинимо його?» – сказав Порошенко.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українських кораблі. В результаті були поранені шестеро українських військовослужбовців.

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки провокаційними. МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Генсек НАТО закликав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, які вона захопила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: