Трамп відреагував на інцидент у Керченській протоці

Читать на русском
Президенту США Дональда Трампа не подобається інцидент, що стався між кораблями Росії і України.

Президент США Дональд Трамп на наступний день після того, як російські прикордонники захопили кораблі ВМС України і всіх членів екіпажу в Керченській протоці, заявив, що йому не подобається те, що відбувається між Україною і РФ.

«Нам не подобається те, що відбувається. І, сподіваюся, це буде приведено в порядок», - заявив Трамп, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Опублікували відео тарана українського судна в Азовському моріЗа даними голови МВС Арсена Авакова відео знято російськими військовими, на ньому можна почути команди і накази.

За словами очільника Білого дому, європейські союзники та США працюють над проблемою. «Вони не в захваті. Ми всі разом працюємо над цим» - сказав він.

Нагадаємо, що вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ». Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Цього ж дня українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом, включаючи 23 українських військових моряків - членів екіпажів, пізніше їх доставили до окупованої Керчі. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шестеро українських моряків.

26 листопада Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану в областях, що межують з РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: