Конфлікт в Азовському морі: СБУ оприлюднила переговори екіпажів авіації РФ

Читать на русском
Отримано переговори екіпажів російського літака і вертольота Ка-52 з відповідними пунктами управління.

СБУ оприлюднила переговори екіпажів літаків та гелікоптерів РФ з пунктами управління, які свідчать про те, що російське військове керівництво свідомо віддавало наказ на застосування зброї проти українських кораблів у районі Керченської протоки.

Про це заступник голови Служби безпеки України Олег Фролов повідомив на брифінгу в Києві в четвер, 29 листопада, пише «Слово і Діло».

Азовська криза: чи зупинять «Північний потік-2»?США обговорять з ЄС Північний потік-2 й закликають країни відмовлятися від проекту після агресії РФ у Азовському морі.

«Отримано переговори екіпажів російського літака і вертольота Ка-52 з відповідними пунктами управління. Ці переговори не залишають жодного сумніву, що російське військове керівництво свідомо віддавало наказ на застосування зброї проти українських кораблів», - заявив він і продемонстрував журналістам відповідні аудіозаписи.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполя.

Раніше Кремль оцінив заклик Києва до НАТО направити кораблі в Азовське море.

Також відзначимо, що Трамп і Ердоган стурбовані ситуацією в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: