У Києві «розкололи» Арку дружби народів

Читать на русском
У Києві активісти і правозахисники наклеїли тимчасову наклейку у вигляді тріщини на Арку дружби народів у знак підтримки політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії та в анексованому Криму.

У Києві активісти і правозахисники наклеїли тимчасову наклейку у вигляді тріщини на Арку дружби народів у знак підтримки політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії та в анексованому Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За словами організаторів, акція має на меті привернути увагу до долі громадян України, утримуваних Росією із політичних мотивів, а також закликати всіх, від кого це залежить, докладати якомога більше зусиль для звільнення заручників Кремля.

«Тріщина на Арці дружби народів символізує одну з проблем, які сьогодні існують, - це українські політв'язні. Але за нею стоять також окупація Криму та російська агресія на Донбасі. Ідея з'явилася, коли ми думали, як привернути увагу до проблеми політв'язнів, - тоді ще голодуючих Сенцова, Балуха та інших українців, яких незаконно утримують. Це було ще в вересні, але ми дуже багато часу витратили на різні дозволи, домовленості з ДСНС. Тому ми зробили це тільки тепер», - розповіла одна з ініціаторів акції Марія Томак.

«Дія - акт солідарності з незаконно переслідуваними громадянами України, яких Росія перетворює на зброю в своїй гібриндій війні, солідарності з громадянським населенням на захоплених Російською Федерацією територіях, жест-відповідь на розв'язану і підтримувану сусідом-імперіалістом війну на сході України», - йдеться в спільній заяві організаторів акції.

Серед ініціаторів організації «Свободу заручникам Кремля», «Медійна ініціатива за права людини», «Комітет солідарності - група підтримки кримських заручників», «Пряма лінія», «Центр громадянських свобод», «Автомайдан», активісти, представники творчих спільнот та інші небайдужі .

Арка дружби народів була встановлена ​​на честь «об'єднання України з Росією». Так називалася угода, яка була прийнята на Переяславській Раді в 1654 році.

Раніше Володимир В'ятрович розповів, що потрібно побудувати замість Арки дружби народів.

Нагадаємо, мер Києві Віталій Кличко озвучив компромісне рішення щодо прикрашання Арки дружби народів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: