Україна готує дзеркальну відповідь на захоплення кораблів

Читать на русском
В СБУ не уточнили, як саме Україна має намір відповідати на інцидент у Керченській протоці.

Влада України готує дзеркальні дії на затримання Росією українських кораблів у районі Керченської протоки.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 30 листопада, повідомив голова апарату керівника СБУ Ігор Гуськов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Загроза вторгнення РФ до Бердянська та Маріуполя: чи є ризик захоплення містПостпред України в Радбезі ООН Володимир Єльченко заявляє, що з боку Росії надходить загроза вторгнення в Україну та захоплення Бердянська й Маріуполя.

«Так, ухвалюються рішення щодо проведення відповідних дзеркальних дій як відповіді нашої країни російському агресору», – сказав Гуськов.

Він додав, що на сьогодні всі державні інститути та спеціальні служби України, і Збройні сили, і волонтери роблять усе, щоб повернути з російського полону моряків та українські захоплені судна.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав міжнародне співтовариство обмежити Росію у вільному судноплавстві в зв'язку з інцидентом у Чорному морі.

Увечері 25 листопада біля Керченського мосту спецпризначенці РФ захопили три українських кораблі. В підсумку були поранені шестеро українських військовослужбовців.

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: